Paleta Iberica de Bellota med ben i butiken

Här nedan ser ni en bild på vår stolthet, Jamon Iberico de Bellota Gran Reserva de Salamanca, en pata negra-skinka lagrad i mer än 48 månader. Just nu har vi även Paleta Iberica de Bellota, frambenet från samma gris, lagrad i 24 månader. Vi säljer den för endast 2500 kr, ställning ingår. Skinkorna väger ca 4,5-5 kg. Perfekt till julbordet! Vi har även såklart pata negra med ben. Ring oss gärna för mer information: 08-673 20 24 / 070-511 99 03.

Pata negra 600px

Kommentarer inaktiverade för Paleta Iberica de Bellota med ben i butiken Postad i Salmantinos

Lördagsöppet julen 2016

Nu fram till jul har vi som vanligt även lördagsöppet mellan 10:00-14:00. Då kan ni bland annat köpa vår kokta pata negra.

Kokt pata negra

Kommentarer inaktiverade för Lördagsöppet julen 2016 Postad i Salmantinos

Dags igen: Maestro Cortador Don Pedro till Stockholm!

Den här veckan är vi väldigt glada över att få hit Don Pedro igen, spansk mästare i att skära pata negra-skinka. Här nedan ser du hans schema, med reservation för mindre ändringar. Besök oss gärna under veckan!

Tisdag 8 november
10:30-14:00 Boqueria
17:00-20:00 Restaurang AG

Onsdag 9 november
12:00-15:00 Kurs, ring för mer info och anmälan: 08-673 20 24 / 070-511 99 03
17:00-20:00 Teatergrillen

Torsdag 10 november
14:00-18:00 Sabis Fältöversten
18:00-20:00 Hillenberg

Fredag 11 november
13:00-18:00 NK Saluhall

Lördag 12 november
11:00-16:00 Segers Östermalmshallen
17:00-20:00 Vinbaren Gondolen

img_5092

Köp era julkorgar hos oss!

Jullådor 2016

Stor eller liten låda/påse spelar ingen roll, vi fixar det. Bilden ovan visar lite förslag på innehåll; ibericoprodukter i färdigskurna 100 gramsförpackningar, vinäger, olivolja, paellaris, ost, marconamandel, oliver, konserver, marmelader med mera, alla produkter av högsta klass, producerat i Spanien. Vi kan antingen sätta ihop ett paket själva med våra populäraste produkter eller välja i samråd med er. Kom in och titta igenom vårt sortiment eller ring och berätta vad du är intresserad av så löser vi det. På www.salmantinos.se finns det även mer att läsa om våra produkter.

Vi kan leverera i Stockholmsområdet eller skicka med posten. Det går också utmärkt att hämta hos oss på Roslagsgatan 31, vardagar mellan 08:00-16:00.

Ring eller mejla Mariano för mer information: 08 – 673 20 24 / 070-511 99 03 / mariano@mariano.se

Här finns lite mer information om några av våra produkter men kolla gärna igenom resten av hemsidan eller kontakta oss för mer information!

www.salmantinos.se/wp-content/uploads/2016/10/Jullådor-2016.pdf

Nu har vi fått in choklad och turrón

Nu har vi fått choklad och spansk nougat inför julen från producenterna Turrones Rey och Gorrotxategi.

Vi har följande sorter i lager:

Rey Tortas Imperiales Suprema 200g
Rey Turron Almendra Duro sin azucar 200g
Rey Turron Almendra Blando sin azucar 200g
Rey Turron Almendra Duro 200g
Rey Turron Almendra Blando 200g
Rey Turron Almendra Duro Extra 150g
Rey Turron Almendra Blando Extra 150g
Rey Turron Chocolate Extra 150g
Rey Figuritas de Mazapan Suprema Estuche 200g

Gorrotxategi Turron Duro 300g
Gorrotxategi Turron Blando 300g
Gorrotxategi Turron Choco-Almendra 70% 200g
Gorrotxategi Chocolate Bla Pasion con Pepitas Cacao 80g
Gorrotxategi Chocolate Leche-Mandarina 80g
Gorrotxategi Chocolate Negro 70% 80g
Gorrotxategi Chocolate Leche 34% 80g
Gorrotxategi Chocolate Negro 70% con Rosas 80g

chocolate-2001

Kommentarer inaktiverade för Nu har vi fått in choklad och turrón Postad i Salmantinos

Nytt kurstillfälle: Lär dig skära Jamon Iberico som ett proffs!

Tisdagen den 14:e oktober kommer Don Pedro, en av Spaniens absolut bästa skinkskärare till Stockholm och Salmantinos Delikatesser.
I vårt nya showroom kan du under två timmar få lära dig allt om hur man skär upp Pata Negra-skinka för hand med kniv.

Vi har också en teoretisk genomgång där vi berättar om de olika kvaliteterna, uppfödning mm.

 

Kursdatum: 2014-10-14

Tillfälle 1: 11.00-13.00
Tillfälle 2: 14.00-16.00

Kostnad: Gratis
Plats: Roslagsgatan 36
Föranmälan: Via epost info@salmantinos.se, först till kvarn.

Don Pedro

Ekologisk Horchata de Chufa från Valencia

Horchata de Chufa

Terra i Xufa är en ekologisk jordmandelmjölk som på spanska heter Horchata de Chufa och är en svalkande och något söt jordmandelmjölk gjord på finaste jordmandel från Valencia i Spanien. Producenten använder endast jordmandel från deras egen ekologiskt certifierade gård.

Horchatan kommer koncentrerad och 1 del Horchata späds med 4 delar kallt vatten. Skaka den väl och låt den kylas ned ordentligt i kylskåp innan du serverar den.

Jordmandeln sägs komma från området kring Nilen i Egypten men det finns även skrifter från Kina och Persien där man använde den i medicinsk syfte. Det var dock de islamiska Morerna som planterade jordmandel i Spanien när de erövrade delar av Europa på 700-talet.

Horchata, själva jordmandelmjölken fick ett uppsving som svalkande dryck förra seklet. Drycken ger energi, innehåller mindre natrium och kalium än komjölk och är fri från gluten och kolesterol. Den innehåller vegetabilisk fiber, vegetabiliskt fett som oljesyra samt hjälper till att sänka kolesterol och triglycerid.

Producenten har fått utmärkelser på BioCultura som ”årets ekologiska produkt 2008″ samt ”Joven empresario de alimentos de España 2009″ som delas ut av spaniens motsvarighet till jordbruksverket.

Läs mer här

Sommarens öppettider 2014

Kära kunder!

Mellan 1-10 augusti har vi begränsade öppettider för privatpersoner. Vi ber er kontakta oss i förväg per telefon 08-6732024.

För restauranger och butiker har vi öppet som vanligt under hela sommaren.

Glad sommar!

Kommentarer inaktiverade för Sommarens öppettider 2014 Postad i Salmantinos

Salmantinos hjälper Spaniens lag i Bocuse d´Or Stockholm

Att vi tycker att kvalitet är grundstenen i all matlagning vet våra kunder redan om.
Det var därför vi såg det som självklart att hjälpa till när Spaniens lag i Bocuse d´Or Stockholm 2014 ville ha hjälp att hitta rätt råvaror inför deras tävling som går av stapeln kommande vecka.

På bild har ni tävlande Alberto Moreno och hans team från DH Gastro samt Mariano Rodriguez från Salmantinos Delikatesser.

Alberto Moreno Mariano Rodriguez Bocuse d´Or Stockholm 2014