chorizo

Chorizo

Chorizo
Chorizo är en lagrad korv med ursprung på den Iberiska halvön. När namnet har uppkommit är okänt men det finns skrifter som beskriver produkten från 1624. I Spanien lagras korven antingen genom lufttorkning eller rökning. Den görs på malet fläskkött och kryddas med olika kryddor som vitlök, paprika, peppar m. fl. En chorizo innehåller alltid vitlök samt paprika, vilket ger den sin röda färg. Man äter den som tapas i skivor, i grytor eller soppor, i spansk omelett, på bröd. m.m.

Chorizo Iberico de Bellota
Chorizo gjord på fläskkött från den Iberiska grisrasen (Pata Negra). Innehåller oftast stora köttbitar och mer insprängt fett. En chorizo av mycket hög kvalitet. Man använder tjocktarmen som skinn. Kommer från Salamanca där denna grisras har sin hemvist.

Chorizo Fresco Barbacoa
Rå chorizo som man grillar, steker, kokar. Används till korv med bröd, grytor, soppor eller bara som den är tillagad. Bra kvalitet på köttet gör att man endast behöver använda minimalt med kryddor (paprika, vitlök, salt) och man har valt att utesluta konserveringsmedel och färgämnen.

Andra typer av chorizo som vi säljer är: Chorizo Gran Vela, Chorizo Pamplona, Chorizo Casero Sarta, Chistorra, Longaniza m.fl.