pimientos

Konserver från land

Den spanska landsbygden är full med goda grönsaker och frukter som sedan konserveras. Till skillnad från Sverige så konserverar man den bästa frukten och de bästa grönsakerna. En av våra producenter berättade att anledningen till varför man gör detta är för att kunna njuta av dessa produkter året om, vilket han har rätt i.

Vi söker konstant efter nya ekologiska och ursprungsmärkta produkter då vi tycker att det är en viktig utveckling. Nedan hittar du de produkter som vi alltid har i lager, både ekologiska och konventionella.


Anko conservas artesanas
Anko är en producent av högkvalitativa grönsakskonserver från Cadreita i Navarra. Företaget grundades 1959 av Don Benito Prat och har allt sedan dess haft en hantverksmässig produktion. Företaget använder varken konserveringsmedel eller färgämnen och satsar stort på sin ekologiska produktion. Nedan följer några utvalda produkter från Anko.

Pimientos del Piquillo, ekologisk
Piquillo-paprika är den typiska grillade paprikan från Navarra. Vår producent grillar paprikan över öppen eld och skalar den sedan för hand. Används till Paella och tapas. Kan bl. a. fyllas med getost, torsk, ansjovis mm.

Esparragos de Navarra, ursprungsmärkt
Sparrisen från Navarra växer längs med flodernas strandbädd. Den vita Sparrisen når aldrig dagsljus utan växer under jord. Skörden sker därför för hand sparris för sparris. För att särskilja den ursprungsmärka sparrisen från andra odlingsområden märks alltid förpackningen med ursprungets logotyp.

Judiones de la Granja
Ordagrant översatt betyder det bönor från gården men dessa vita stora bönor kommer från byn La Granja i Segovia. Våra bönor kommer färdigkokta och är goda till grytor och sallader eller varför inte tillaga en god bönpuré?

Pisto
Pisto är en stekt grönsaksröra gjord på tomat, paprika, zucchini, aubergine och lök. Den kryddas med salt, vitlök och lite socker och är mycket god till fisk och kötträtter eller som en pastasås. Pisto görs av solmogna grönsaker i Navarra i norra Spanien och är fri från konserveringsmedel, färgämnen och tillsatser.


La Jalancina
I byn Jalance i Valencia i östra Spanien finns producenten La Jalancina. Företaget grundades 1922 och har sedan dess arbetat på ett hantverksmässigt sätt. Nedan följer några utvalda produkter från La Jalancina.

Peras en almibar
Våra goda päron i sockerlag får mogna ordentligt i solen innan de skördas. De är skalade för hand och försiktigt konserverade i sockerlag. Päronen serverades i desserten på Nobelfesten 2008 (Poire Belle-Hélène).