Salchichon

En typ av korv som görs på magert fläskkött och ibland även bacon. Kryddad med salt och andra kryddor som peppar, muskot, kryddnejlika och koriander. Det malda köttet stoppas i naturligt skinn och blir sedan rökt eller lufttorkat.

Salchichón används inte så ofta direkt i matlagning utan mer som tapas på bröd eller skivad i tunna skivor som den är. Den största skillnaden mellan Salchichón och Chorizo är att Salchichón aldrig innehåller paprika. Salchichón är en korv som påminner som italiens motsvarighet salami.

Salchichón Iberico de Bellota
Korv som gjorts på kött från den spanska Ibericogrisen. Denna variant tillverkas i Salamanca där tillgången på iberiska grisar är som störst. Korven kryddas med salt, pepparkorn och muskotnöt. Efter att den stoppats i naturligt korvskinn lufttorkas den i ca: 3 månader. Vikt ca: 1,5 kg.

Salchichón Extra
Denna korv är gjord på vanligt magert griskött och kommer från La Rioja. Kryddad med bland annat salt och vitpeppar och sedan lufttorkad.
Vikt ca: 1,8kg.