Chokladkaka med valenciamandlar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant (ca. 20cm i diameter).
  3. Väg upp alla ingredienser. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
  4. Smält smöret på låg värme.
  5. Vispa ägg och socker pösigt med en visp. Använd inte en elvisp.
  6. Tillsätt det smälta smöret.
  7. Sikta de torra ingredienserna i smeten genom en sil och rör ner i smeten med en slickepott. Blanda till en jämn smet.
  8. Häll över smeten i formen.
  9. Toppa med chokladbitar och mandlar.
  10. Baka av i 200 grader i mitten av ugnen i 12-15 minuter beroende på om du vill ha en kladdig eller en mer fast kaka.
  11. Låt svalna och pudra lätt med florsocker. Servera kakan med lättvispad grädde.

Ingredienser

Smet

  • 100 g smör, smält
  • 100 g ägg
  • 270 g strösocker
  • 200 g vetemjöl
  • 60 g cacao
  • 8 g vaniljsocker
  • 2 g salt

Topping

  • 40 g mörk choklad
  • 40 g valenciamandlar
0

Start typing and press Enter to search