Chokladkaka med valenciamandlar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smöra och bröa en form med löstagbar kant (ca. 20cm i diameter).
- Väg upp alla ingredienser. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
- Smält smöret på låg värme.
- Vispa ägg och socker pösigt med en visp. Använd inte en elvisp.
- Tillsätt det smälta smöret.
- Sikta de torra ingredienserna i smeten genom en sil och rör ner i smeten med en slickepott. Blanda till en jämn smet.
- Häll över smeten i formen.
- Toppa med chokladbitar och mandlar.
- Baka av i 200 grader i mitten av ugnen i 12-15 minuter beroende på om du vill ha en kladdig eller en mer fast kaka.
- Låt svalna och pudra lätt med florsocker. Servera kakan med lättvispad grädde.
Ingredienser
Smet
- 100 g smör, smält
- 100 g ägg
- 270 g strösocker
- 200 g vetemjöl
- 60 g cacao
- 8 g vaniljsocker
- 2 g salt
Topping
- 40 g mörk choklad
- 40 g valenciamandlar