Recept
Här hittar ni goda recept baserade på våra underbara delikatesser
Recept
Här hittar ni goda recept baserade på våra underbara delikatesser
Tortilla española del tio José
Tortilla española del tio José Spansk potatisomelett a la farbror José Skala och dela lökarna på hälften och skär i 2 mm tunna skivor. Skala och skär potatis i 0,5 cm tunna skivor. Bryn löken i rikligt med olivolja tills den blir gyllenbrun och lägg i en bunke vid sidan av för senare användning. Råstek [...]
Tarta de melocotón glutenfri
Tarta de melocoton sin gluten Glutenfri persikakaka Mandelmassa 1. Hacka strösocker och mandlar i en matberedare till en mjölig massa. 2. Tillsätt rom/vatten lite i taget. Mängden kan behöva ökas/minskas beroende på massans upptagningsförmåga av vätskan. 3. Tryck ihop massan och plasta in i plastfilm. Persikakakan 1. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Skär persikorna [...]
Salladsdressing på extra jungfruolja
Salladsdressing på extra jungfruolja Blanda olivolja, vinäger och smaka av med salt och svartpeppar. Blanda i salladen. Ingredienser 0,5 dl Abbae de Queiles ekologisk extra jungrfruolivolja 2 msk Sotaroni PX vinäger Gran Reserva 25 år salt och svartpeppar
Paella med kyckling, chorizo och räkor
Paella med kyckling, chorizo och räkor Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Tillsätt saffran, salt (1 tsk), paellaris, vitt vin, kycklingbuljong och vatten, koka upp och låt sjuda i ca. 15-20 minuter tills riset är färdigkokt. tillsätt mer vätska (vitt vin eller kycklingbuljong) vid behov. Bryn kycklinglårfiléerna i olivolja. Smaksätt med salt, svartpeppar [...]
Rökig majonäs med Pimenton de la Vera
Rökig majonäs med Pimenton de la Vera 1. Blanda äggulorna med vitvinsvinäger och Dijonsenap i en bunke. 2. Häll matolja i en tunn stråle i äggulorna och vispa kraftigt hela tiden tills majonäsen har blivit tjock. 3. Smaka av med salt och paprikapulver. Ingredienser 2 st äggulor 6 dl neutral matolja 2 tsk vitvinsvinäger 1/2 [...]
Ekologisk Gazpacho från Navarra
Ekologisk Gazpacho från Navarra 1. Skär brödskivorna i små tärningar och rosta på en torr stekpanna tills de får en brun, krispig yta. 2. Finhacka schalottenlök och paprika och skär tunna skivor av chilin. 3. Skär stavar av gurkan. 4. Häll gazpacho i glas, toppa med schalottenlök, paprika och chili. Dekorera med en gurkstav och [...]
Chips San Nicasio med löjrom
Chips San Nicasio med löjrom 1. Finhacka gräslök och rödlök, håll separat. 2. Lägg ut chips på en bricka och lägg 1 nypa rödlök på varje chips. 3. Lägg sedan 1 tsk smetana på rödlöken och toppa med ett klick löjrom. Dekorera med gräslök. Ingredienser 1 st liten påse chips 100 g löjrom 200 g [...]
Ventresca med ugnsrostade grönsaker
Ventresca med ugnsrostade grönsaker 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Lägg paprikorna och auberginerna på en plåt med bakplåtsppper och rosta i ugnen i ca. 10-15 minuter eller tills skalet börjar lossna. 3. Skala och skär paprikorna och auberginerna i strimlor och lägg dom i en bunke och tillsätt riven vitlök. 4. Smaksätt grönsakerna [...]
Chorizogryta med ris från Calasparra
Chorizogryta med ris från Calasparra Skär gul lök, vitlök, paprika och morötter i grova bitar. Fräs i rikligt med olivolja tills löken blir genomskinlig. Tillsätt 2 dl rödvin. Låt sjuda tills rödvinet har reducerats. Häll i riset och tillsätt vatten, rödvin 1 dl och krossade tomater. Låt sjuda i ca. 15-20 minuter eller tills all [...]
Tarta de peras y almendras
Tarta de peras y almendras Päronkaka med mandel Blanda vetemjöl, strösocker, smör och salt till en smulig massa och tillsätt sedan ägget. Knåda till en homogen deg. Gör degen till en boll, platta till, plasta och låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Skär päronhalvorna i 0,5 cm tjocka skivor. [...]