Chorizogryta med ris från Calasparra

  1. Skär gul lök, vitlök, paprika och morötter i grova bitar.
  2. Fräs i rikligt med olivolja tills löken blir genomskinlig. Tillsätt 2 dl rödvin. Låt sjuda tills rödvinet har reducerats.
  3. Häll i riset och tillsätt vatten, rödvin 1 dl och krossade tomater.
  4. Låt sjuda i ca. 15-20 minuter eller tills all vätska har kokats upp.
  5. Smaka av med salt, svartpeppar och paprikapulver.
  6. Ta bort skinnet från korven och skär korven i ca. 1 cm tjocka bitar. Fräs korven och ställ åt sidan tills riset är klart. Blanda sedan i korven i grytan.

Ingredienser

  • 2 paket Navarte Chorizo Barbacoa Picante
  • 2 st morötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 1 burk Anko Pimientos del piquillo
  • 2+1 dl rödvin
  • 3 dl Arroz Calasparra ris
  • 5 dl vatten
  • 2 dl krossade tomater
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk La Chinata picante paprikapulver (för en mildare variant avstå paprikapulvret eller använd La Chinata dulce)
0

Start typing and press Enter to search