Chorizogryta med ris från Calasparra
- Skär gul lök, vitlök, paprika och morötter i grova bitar.
- Fräs i rikligt med olivolja tills löken blir genomskinlig. Tillsätt 2 dl rödvin. Låt sjuda tills rödvinet har reducerats.
- Häll i riset och tillsätt vatten, rödvin 1 dl och krossade tomater.
- Låt sjuda i ca. 15-20 minuter eller tills all vätska har kokats upp.
- Smaka av med salt, svartpeppar och paprikapulver.
- Ta bort skinnet från korven och skär korven i ca. 1 cm tjocka bitar. Fräs korven och ställ åt sidan tills riset är klart. Blanda sedan i korven i grytan.
Ingredienser
- 2 paket Domingo Ortiz Chorizo Barbacoa
- 2 st morötter
- 3 vitlöksklyftor
- 2 gula lökar
- 1 burk Anko Pimientos del piquillo
- 2+1 dl rödvin
- 3 dl Arroz Calasparra ris
- 5 dl vatten
- 2 dl krossade tomater
- salt och svartpeppar
- 2 tsk La Chinata paprikapulver picante (för en mildare variant avstå paprikapulvret eller använd La Chinata paprikapulver dulce)