Tortilla española del tio José
Spansk potatisomelett a la farbror José

  1. Skala och dela lökarna på hälften och skär i 2 mm tunna skivor.
  2. Skala och skär potatis i 0,5 cm tunna skivor.
  3. Bryn löken i rikligt med olivolja tills den blir gyllenbrun och lägg i en bunke vid sidan av för senare användning.
  4. Råstek potatisen i rikligt med olivolja tills potatisen blir mjuk.
  5. Vispa upp ägg, smaksätt med salt och vitpeppar och tillsätt löken.
  6. Häll äggsmeten över potatisen och blanda ordentligt, stek på medelvärme i 10-15 minuter, vänd tortillan och stek ytterligare 10-15 minuter. Sänk värmen om tortillan börjar få för mycket färg.
  7. Toppa med Pimientos del Piquillo, inlagd paprika.
  8. Servera som tillbehör i tapasbuffé.

Ingredienser

900 g potatis, fast
300 g lök
8 ägg
1-2 dl olivolja extra virgen t.ex Lagar del Soto ekologisk
¼ burk inlagd paprika, Anko Pimientos del Piquillo
salt och vitpeppar

0