Ventresca med ugnsrostade grönsaker
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Lägg paprikorna och auberginerna på en plåt med bakplåtsppper och rosta i ugnen i ca. 10-15 minuter eller tills skalet börjar lossna.
3. Skala och skär paprikorna och auberginerna i strimlor och lägg dom i en bunke och tillsätt riven vitlök.
4. Smaksätt grönsakerna med olivolja, vitvinsvinäger och finhackad persilja. Låt grönsakerna marineras i kylen över natten.
5. Skär brödet i skivor och rosta lätt.
6. Fördela grönsakerna på brödskivorna och toppa med tonfisk, olivhalvor och gräslök.
Ingredienser
4 portioner
2 pkt Ventresca de Bonito del Norte
4 skivor surdegsbröd
2 st gula paprikor
2 st gröna paprikor
3 st auberginer
1 st vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 kruka persilja
Topping
150 g svarta oliver utan kärna
150 g gröna oliver utan kärna
1/2 kruka gräslök