Paella med kyckling, chorizo och räkor

  1. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja.
  2. Tillsätt saffran, salt (1 tsk), paellaris, vitt vin, kycklingbuljong och vatten, koka upp och låt sjuda i ca. 15-20 minuter tills riset är färdigkokt. tillsätt mer vätska (vitt vin eller kycklingbuljong) vid behov.
  3.  Bryn kycklinglårfiléerna  i olivolja. Smaksätt med salt, svartpeppar och paprikapulver.
  4. Dela varje chorizo i tre delar och stek på hög värme.
  5. Lägg ner kyckling och chorizo i riset och låt sjuda till riset är klart.
  6. Strimla de inlagda paprikorna, lägg hälften åt sidan, koka ärtorna enligt anvisningarna på pakteter och tillsätt i riset när riset är färdigkokt.
  7. Skala räkorna.
  8. Lägg upp paellan på ett serveringsfat, dekorera med räkor och den andra hälften av  Pimientos del Piquillo-paprika.

Ingredienser

4 portioner

4 dl Arroz Bomba de Calasparra paellaris
3 dl vitt vin
3 dl kycklingbuljong
3 dl vatten
2 pkt saffran (á 0,5 g)
4 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
200 g frysta ärtor
1 burk paprika, Anko Pimientos del Piquillo
400 g färska räkor med skal
300 g kycklinglårfile
300 g Navarte chorizo barbacoa
2 tsk paprikapulver, La Chinata Pimenton de la vera dulce
salt och svartpeppar
0

Start typing and press Enter to search