Paella med kyckling, chorizo och räkor
- Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja.
- Tillsätt saffran, salt (1 tsk), paellaris, vitt vin, kycklingbuljong och vatten, koka upp och låt sjuda i ca. 15-20 minuter tills riset är färdigkokt. tillsätt mer vätska (vitt vin eller kycklingbuljong) vid behov.
- Bryn kycklinglårfiléerna i olivolja. Smaksätt med salt, svartpeppar och paprikapulver.
- Dela varje chorizo i tre delar och stek på hög värme.
- Lägg ner kyckling och chorizo i riset och låt sjuda till riset är klart.
- Strimla de inlagda paprikorna, lägg hälften åt sidan, koka ärtorna enligt anvisningarna på pakteter och tillsätt i riset när riset är färdigkokt.
- Skala räkorna.
- Lägg upp paellan på ett serveringsfat, dekorera med räkor och den andra hälften av Pimientos del Piquillo-paprika.
Ingredienser
4 portioner
3 dl vitt vin
3 dl kycklingbuljong
3 dl kycklingbuljong
3 dl vatten
2 pkt saffran (á 0,5 g)
4 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
200 g frysta ärtor
1 burk paprika, Anko Pimientos del Piquillo
400 g färska räkor med skal
300 g kycklinglårfile
300 g Navarte chorizo barbacoa
300 g Navarte chorizo barbacoa
salt och svartpeppar