Tarta de peras y almendras
Päronkaka med mandel

  1. Blanda vetemjöl, strösocker, smör och salt till en smulig massa och tillsätt sedan ägget. Knåda till en homogen deg.
  2. Gör degen till en boll, platta till, plasta och låt vila i kylen i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Skär päronhalvorna i 0,5 cm tjocka skivor.
  5. Lägg bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant (24 cm i diameter).
  6. Kavla degen 1 cm tjock och lägg i formen, se till att ha ca, 0,5 cm kant. Nagga med en gaffel.
  7. Lägg päronskivorna på botten och strö över mandelspån. Baka av i 200 grader i ca. 25-30 minuter. Om mandelspånen börjar få för mycket färg, lägg på en bit bakplåtspapper så att den täcker päronen och mandelspånen.
  8. Låt svalna i formen.
  9. Servera med lättvispad grädde. Tips! Smaka av grädden med en skvätt Sherry av typen Pedro Ximenez  för en fylligare smak.

Ingredienser

  • 300 g vetemjöl
  • 100 g strösocker
  • 200 g smör
  • 1 ägg
  • 2 g salt
  • 400 g Jalancina päronhalvor
  • 50 g mandelspån av marconamandel
0

Start typing and press Enter to search